Ja sabeu que el creuer per les Galàpagos és un dels nostres TOPs de la volta al món, però tot i així, sempre hi ha coses que es poden millorar. Si esteu indecisos entre fer-ne un o vistar les illes per vostre compte o si simplement voleu saber els pros i els contres d’una aventura com aquesta, aquí us deixem el millor i el pitjor d’un creuer per les Galàpagos i, concretament del que vam fer nosaltres.
El millor del creuer
– Els guies. Sobretot un dels guies que vam tenir era súper amant de la seva feina i transmetia molt bé tot el coneixement. Els guies són claus en el creuer, perquè passes la major part del temps amb ells.
– La ruta. Tot i haver-hi parts que es poden fer pel teu compte (la Loberia a San Cristóbal, la parte Alta i la Estació Darwin a Santa Cruz i la visita del 4t dia a Puerto Villamil a Isabela), inclou moltes visites a les quals no es pot accedir amb tours diaris (tota la zona oest d’Isabela). També inclou alguns tours diaris al voltant de Santa Cruz (Santa Fe, Plazas, Bartolomé, Seymour) amb els quals fent el creuer s’estalvia temps.
– L’estalvi d’hores de navegació. No cal anar i tornar el mateix dia a una illa, sempre avances.
– L’snorkel. Just acabes i pots anar al barco a fer-te una dutxa d’aigua calenta (sobretot si vas entre juny i desembre, quan la temperatura de l’aigua pot ser molt freda).
El pitjor del creuer
– És car, però tot i així a nosaltres ens ha valgut la pena i tornaríem a invertir els diners pagats ara mateix amb els ulls tancats per fer-ne un altre d’igual o semblant.
– El menjar. En el nostre cas, no va acabar de ser bo.
– Les propines. Des del primer dia tens un paper a la cabina on diu que les propines no estan incloses en el preu i que l’estimació són 10-15 dòlars per persona i dia pel servei i 8-10 dòlars per persona i dia pels guies. Una brutalitat que nosaltres no ens podíem permetre. Creiem que el preu que es paga és suficient pel servei ofert (del qual no en tenim cap queixa).
– La temperatura de l’aigua. Depèn molt de la temporada. Nosaltres hi vam anar en estació seca, però freda. De vegades, vam trobar que l’aigua estava gelada i que la visibilitat sota l’aigua no ha estat tan bona com esperàvem. Per contra, diuen que l’aigua freda i la poca visibilitat vol dir que hi ha més nutrients i, per tant, més oportunitat de veure animals marins.
2 comentaris
[…] hem dit en d’altres ocasions no ho canviaríem per res del món, però si tot i explicar-vos el millor i el pitjor del creuer, no voleu endur-vos una decepció a l’hora de contractar-lo us recomanem que seguiu aquestes […]
[…] EL MILLOR I EL PITJOR D’UN CREUER PER LES GALÀPAGOS […]