L’illa de Pasqua és un dels llocs més remots del planeta. La zona habitada més propera es troba a 2.000 quilòmetres. A l’hora, se’l coneix com un destí màgic i misteriós, perquè ningú sap com van arribar-hi els primers habitants. L’únic que es conserva de la seva cultura, que es creu que va ser molt potent, són centenars de moais enormes repartits per tota l’illa. El gran misteri: com els van construir?
Fitxa
Vindrem de: Santiago de Xile
Dies previstos d’estada: Del 30 de desembre de 2016 al 9 de gener de 2017. (tenim els vols dins del RWT)
Pressupost previst: 90 lliures/dia
Imprescindibles: Tenim moltes ganes de descobrir aquesta illa màgica amb tranquil.litat. Veure sortir el sol entre els seus moias, pujar al cràter del volcà Rano Kau, visitar la cantera Rano Raraku, les seves platges i les seves coves. I tenir temps de poder tornar als llocs que més ens agradin. Per això hi passarem 10 dies. 🙂
Informació general Illa de Pasqua
– Per entrar al Parque Nacional Rapa Nui cal pagar una entrada de 30.000 CLP (es pot comprar a l’aeroport).
– El lloguer de cotxes ronda els 45.000 CLP per dia i el de motos, 27.000. Millor reservar-lo abans d’arribar a l’illa. Hi ha dues empreses recomanades: Oceanic Rent a car o Rentalinsular.
– El dia és llarg. El sol surt cap a les 8 del matí i no es pon fins a les 9 del vespre (comprovar si és igual tot l’any).
– L’avantatge d’estar a l’illa més de 4 dies és la tranquil·litat amb què la pots visitar. Segons Volanthevist, hi ha molts turistes i van tots junts. Un cop portes allà un parell de dies, si ets observador, entens els itineraris dels minibusos de guiris i pots anar a veure els moais esquivant-los i estar casi sol o completament sol! Exemples:
* A Ahu Tongariki de 8.30 a 10.30 no hi ha ningú (després de la sortida del sol i abans que hi arribin els tours)
* A Ranu Raraju (la cantera) la millor hora per anar-hi, si no tens tot el dia, és a partir del migdia fins que tanquin (de 15h a 18h).
* Als moais de la carretera de la costa, el mateix. A la tarda ja no hi ha ningú.
* A les rutes a peu no hi ha problema, perquè sigui l’hora que sigui no hi trobaràs gent.
Hanga Roa
- És el principal nucli habitat.
- Vistar:
- Playa Pea: platja de roques.
- Ahu Tautira: l’únic moai que hi ha al poble.
- Cap al nord, 3 llocs espectaculars, sobretot per veure la posta de sol:
- Ahu Tahai: un moai gran
- Ahu Vai Uri: 5 moais
- Ahu Ko Te Riku: encara conserva els ulls.
- Ahu Tongariki: 15 moais, un dels més famosos.
- Rano kau crater
- Està al sud de Hanga Roa.
- És un mirador espectacular.
- Orongo: poble cerimonial a 10 minuts. La majori de la gent hi puja caminant des del volcà Rano Kau, però Por caminos perdidos recomana fer-ho des de les ruïnes de Vinapu. Diuen que és molt més impressionant perquè es camina aprop de penyassegats rodejant tot el cràter des de l’altra part. (molt més bonica, segons ells). També diuen que les vistes a Motu Nui són millors. De desembre a març obre de 9 del matí a 7 de la tarda. Hi expliquen la cultura de l’home ocell.
Costa Sud
- Vinapu: aquí s’hi troben les similituds amb la cultura inca.
- Ahu Vaihu: 8 moais
- Ahu Akahanga: el lloc d’enterrament de Hotu Matua, el primer rei de l’illa. 12 moais tombats boca terrossa.
- Ahu Hanga
- Ahu Tongariki: conegut per anar a veure la sortida del sol.
- Rano Raraku. És la pedrera on es contruien els moais. Sembla que va ser abandonada de cop, perquè es poden veure els moais en totes les seves fases de construcció i no se’n sap el motiu. De desembre a març obre de 9 del matí a 7 de la tarda.
- Playa Ovahe: caleta envoltada de penyassegats, popular entre els locals.
- Playa Anakena: la plajta més famosa i gran. Aprop de Ahu Nau, on és millor anar-hi cap a la tarda per fer fotos. Els diumenges s’hi cuina curanto, un plat típic de l’illa a base de vedella i patata dolça. Cada diumenge ho fa una família diferent de l’illa i tothom hi està convidat.
Costa Nord
- Ana kalenga: cova al penyassegat amb vistes de la costa. Portar una llanterna anirà bé.
- Coves: es diuen Ana i són coves de lava subterrànies.
- Ahu Akivi: els únics moais que miren al mar. Tenen al darrera la Maunga Terevaka, la muntanya més alta de l’illa,. En mitja hora s’arriba al cim i si el dia és clar les visites són impressionats.
*Per elaborar aquest We Plan ens hem inspirat i hem buscat informació en aquests blocs: Quaderns de bitàcola, Volant he vist i Por caminos perdidos. Moltes gràcies per compartir les vostres experiències. Ens seran molt útils!
Altres links interessants
I tu? Has estat a l’Illa de Pasqua? Què ens recomanes?
1 comentari
Tinc enveja. Amazing!