Els amants de la gastronomia sabeu que la cuina peruana és molt yummy que diuen els anglesos i que està agafant molt de renom. Ja sabeu que ens agrada ser una mica sibarites i no volíem passar per Perú sense degustar les seves delicatessen. Fins llavors només havíem provat menjar peruà a l’Andina de Londres, un dels nostres restaurants preferits de la capital anglesa.
I hem comprovat que el menjar perú ens encanta! Hem menjat molt bé a la majoria de llocs que hem estat, des de mercats fins a restaurants de luxe, però aquí hi trobareu els 4 que més ens han agradat. 2 a Lima i 2 a Cusco. De fet, a Lima només hi hem estat dos dies i un d’ells d’encàrrecs. Com que no podíem fer molt turisme, hem aprofitat per fer turisme gastronòmic. A Cusco hi hem estat un total de 7 nits i dos dies els hem passat descansant i recuperant forces, per això també hem fet contenta la nostra panxa amb dos bons restaurants. Aquí, la nostra ruta gastronòmica per Perú en 4 restaurants.
Barra mar
Quin gran descobriment! Per nomes 17 euros els dos, hem degustat 3 dels plats peruans estrella. Un ceviche per llepar-nos-en els dits, un arròs chifla deliciós i la primera agua de tigre de la nostra vida. No n’havíem tastat mai cap, però aquesta ha deixat el llistó molt alt! El Barra Mar es troba al barri de Barranco de Lima, una zona bohèmia amb encant i locals molt acollidors. Concretament, hi arribareu anant a l’avinguda Alimirante Miguel Grau, número 201.
Ache
La cuina Nikkei és la fusió de la cuina peruana i la japonesa. Diuen que aquests dos països sempre s’han portat molt bé a la cuina i ho hem comprovat. Hem degustat makis de peix fresc boníssims i un tàrtar de salmómque mai oblidarem. I ho hem rematat amb un saltat de llom al wok tendríssim! El restaurant Ache està a la zona de Miraflores de Lima, el barri més europeu i més segur de la ciutat. L’adreça per arribar-hi és Avinguda de la Paz, 1055.
Cicciolina
És un restaurant de tapes i pasta fresca que ens va recomanar un català afincat a Cusco, en Jesús. Hi vam anar per acomiadar la nostra estada a Cusco i no ens va decebre. Un tàrtar de truita de riu deliciós i una pasta amb verdures que encara recordem. Tenen marisc i peix de mar, però ens van recomanar no tastar-lo perquè Cusco està molt lluny del mar i no acostuma a ser molt fresc. També les condicions amb les que viatja fins a Cusco, de vegades, no són les més adients. Aquesta recomanació també val per la majoria de llocs lluny del mar. Amb els peixos de riu no hi ha problema, però aneu amb compte amb els de mar, coneixem gent que s’ha intoxicat. El Cicciolina està al principi del barri de San Blas de Cusco, la zona alta de la ciutat. L’adreça és carrer Triumfo, 393, segon pis.
Chicha
És el restaurant que té el reconegut xef peruà Gascón Agrio a Cusco. Aquí el plat més car val 40 dòlars, menys de la meitat que els plats que ofereix al seu restaurant de Madrid. Hem aprofitat aquesta meravella per celebrar l’aniversari de Carles, amb cançó i esplemes incloses! El Chicha està a la plaça Regocijo, just al costat de la plaza de Armas de Cusco. Us recomanem reservar amb antel·lació ja que acostuma a estar ple.
2 comentaris
Veig que es un pais molt maco amb las seves cascadas i tot en general
Hola Teresa,
Perdona pel retard en contestar, teníem un problema i no ens avisava dels comentaris. Contents que t’hagi agradat! 🙂