Després de més de dos anys vivint a Anglaterra, hem tingut temps de descobrir uns quants restaurants de Londres. N’hem provat de tot tipus: cars, barats, vegetarians, italians, indis, japonesos… i, fins i tot, catalans. Aquí us descobrim 5 restaurants de Londres que ens encanten.
1. Kyoto Restaurant
Tipus de cuina: Japonesa
Preu mitjà: 25 lliures
Barri: Soho
Adreça: 6 Romilly Street, London W1D 5AL
Web: No en té, però podeu mirar què en diuen a Tripadvisor
El vam descobrir per casualitat, un dels primers cops que vam anar al Soho. Teníem ganes de sushi i vam trobar aquest petit per acollidor japonès que ara ens té l’estomàc robat. Té les taules atapeïdes amb l’espai molt ben aprofitat i és habitual haver de fer cua per poder seure. Sempre que hi hem anat hi hem trobat orientals i pensem que és senyal que el menjar mantè els gustos del Japó. Preparen el sushi a la vista dels clients i fan servir producte fresc i de qualitat. Fan sets de sushi i sashimi molt complets, noodles deliciosos, arrossos i altres plats com les edamame o les gyozas.
2. Lime Orange
Tipus de cuina: coreana
Preu mitjà: 10 lliures
Barri: Victoria
Adreça: 312 Vauxhall Bridge Road, London SW1V 1AA.
És el típic restaurant que des de fora és molt poc atractiu i que no donaries un duro per ell. De dins millora una mica, però tampoc acabes de posar-hi la mà al foc. És quan tastes els seus plats que el teu paladar el recordarà sempre. A part de menjar coreà, hi pots trobar altres tipus de cuina asiàtica com noodles o sushi, però et recomanem 100% que tastis els plats coreans. Una de les seves especialitats és el bibimbap. És el d’arròs més típic de Corea. Està cuinat dins d’una cassola (com la de la foto) a alta temperatura i acompanyat de verdures i tofu o la carn que més t’agradi i un ou cru que es cou a taula quan barreges tots els ingredients. Molt simple però exquisit! L’altra especialtat és el Bulgogi, un dels plats de carn coreans més típics. La carn ve servida amb divertits tipus de verdures a la brasa, enciam i salsa de chili. La gràcia és fer farcellets amb l’enciam i menjar-ho tot embolicat. Deliciós!
3. Honest Burguers
Tipus de cuina: hamburgueseria
Preu mitjà: 12 lliures
Barri: Brixton, Soho, Camden, Notting Hill… n’hi ha 12 repartits per la ciutat! És una cadena, però de qualitat.
Adreça: Unit 12, Brixton Village, London SW9 8PR (la primera que va obrir). Podeu trobar totes les localitzacions aquí.
Web: http://www.honestburgers.co.uk/
Londres té desenes de cadenes de menjar ràpid i cap en les que hem estat és per tirar coets excepte… Honest Burguers! Tenen una carta amb només tres tipus d’hamburgueses: pollastre, vedella (amb 4 opcions diferents) i vegetal. I simplement amb això i quatre plats d’acompanyament, en només cinc anys, han obert 12 establiments als llocs més cool de Londres. Es distingeixen per servir producte de qualitat (free range chicken -pollastres criats en llibertat- i ginger pig dry aged beef -una etiqueta que assegura que les vaques han estat criades sense estrés i menjant, principament, herba-) i per tenir opcions per a aquells amb al·lèrgies i intoleràncies. I la veritat és que es nota! També en les patates que acompanyen totes les hamburgueses, totalment naturals i amb un punt de romaní que fa que te’n llepis els dits! 😛
4. Andina
Tipus de cuina: peruana
Preu mitjà: 20-25 lliures
Barri: Shoreditch
Adreça: 1 Redchurch Street, Shoreditch, London E2 7DJ
Web: http://www.andinalondon.com/
Aquest ha estat el nostre darrer descobriment. El recomanava el TimeOut London i ja havíem intentat anar-hi un parell de cops, però sempre l’havíem trobat completely booked. El passat cap de setmana vam tenir més sort i vam entendre perquè és un dels restaurants més trending de la vida londineca del moment i perquè el TimeOut el destaca com el TOP dels restaurants peruans de la ciutat. El va fundar Martin Morales, un perú afincat a Shoredicht, amb la idea de recrear els sabors, les receptes i l’atmosfera que la seva àvia andina (d’aquí el nom!) cuinava quan ell era petit. Aprofitant el bon nom que avui tenen els superfoods que es cultiven al Perú (com la quinoa, l’amaran, la chia o la maca), en pocs mesos ha aconseguit situar l’Andina a les converses de tots els londoners. No deixeu de tastar el tacu tacu Quechua, el Chicharrón ni el Peruanazo! Ah! I de postres el Huayno de Chocolate, fet a base d’alvocat, és imprescindible!
5. Senzala
Tipus de cuina: Creperia
Preu mitjà: 15 lliures
Barri: Brixton
Adreça: Brixton Village Market,
41-42 Coldharbour Lane,
London SW9 8PS
Web: http://www.senzalacreperie.co.uk/
Dins de l’encantador mercat de Brixton, s’hi amaga una autèntica creperie francesa. O si més no, mig francesa mig brasilera. Crepes franceses amb sabor brasiler, diu el seu eslògan. Utilitzen la tradicional recepta de la Bretanya per cuinar les típiques galettes, fetes amb farina de fajol (sense gluten), i lliures també de llet i ou. Entre els segles XVI i XIX es denominava Senzala a les cases d’esclaus construïdes per servir a les plantacions i a les granges. De fet, són els Senzales els qui van desenvolupar la cultura brasilera. El nom d’aquesta creperia vol ser un tribut a les arrels brasileres que també es pot trobar en les seves crepes.
I a tu, quin et crida més l’atenció?
4 comentaris
La veritat és que m’ha conquistat el Honest Burger, perque m’encanten les hamburgueses!! Gràcies pel post, el divendres marxem a Londres i ja ens els hem apuntat per si tenim oportunitat!! Una abraçada!
Genial! Ja ens direu que us sembla! 🙂 si necessiteu res més, pregunteu! 🙂
[…] però també restaurants minimalistes on s’hi menja com un rei (les nostres preferides són les crepes del Senzala!). Els caps de setmana, parades de tot tipus també s’instal.len als carrers principals del barri, […]
[…] Fins llavors només havíem provat menjar peruà a l’Andina de Londres, un dels nostres restaurants preferits de la capital anglesa. I hem comprovat que el menjar perú ens encanta! Hem menjat molt bé a la majoria de llocs que hem […]